Ekologiska
material för en
hållbar framtid

Ett underhållsfritt utegym producerat
med Svanenmärkt Accoya-trä och svenskt stål.

Hållbarhet &
miljösmarta
material

Våra Material

Nordiskt Utegym tillverkas av Corkeen, Accoya® och stål. Dessa material säkrar ekologisk tillverkning och funktionalitet i världsklass. Vi använder Svanenmärkt Accoya-trä och svenskt stål. Korkunderlaget ger många unika fördelar, däribland dränering och fallskydd.  Gymmen är underhållsfria och träningsupplevelsen hos Nordiskt Utegym är utöver det vanliga.

Hållbarhet

Nordiskt Utegym fokuserar på hållbarhet. Ända från ritning och konstruktion till installation ute hos kund så är våra val genomtänkta. Våra egna transporter är fossilfria, och av de entreprenörer som vi kontrakterar ställer vi strikta hållbarhetskrav.

Corkeen – Giftfritt fallskydd av kork

Tillgängligt

Bra underlag för rullstol och andra hjälpmedel.
Dränerar vatten och ytan hålls halkfri.

Fallskydd

Korken är i bunden form och blåser inte bort.
Slitstark men ändå lagom mjukt och fallskyddande.

Fritt från skadliga ämnen

90% baserat på kork från naturen.
Helt fritt från gifter och kemikalier.

Corkeen Play

Vårt underlag är Corkeen Play, som till 90 % består av portugisisk korkek och 10 % av bindemedel. Materialet är giftfritt och helt utan mikroplaster och hormonstörande ämnen. Dessutom är det ett väldigt lätt material och därmed både praktiskt som virke och naturligt fallsäkert. Eftersom kork inte leder värme hålls underlaget svalt även när solen ligger på.

Svenskt stål

Ce-märkt

 

Svensk kvalitet

 

Hållfast och underhållsfritt

Om stål

Stålföretagen i Sverige tillverkar högt förädlade stålsorter och produkter. Svensk stålindustri ligger i framkant när det kommer till innovation och stålet efterfrågas över hela världen. När de svenska stålprodukterna används bidrar de till en mer hållbar utveckling. Med detta sagt så använder vi självklart svenskt stål i våra gym. År 2026 förväntas fossilfria stålprodukter nå marknaden, och då kommer Nordiskt Utegym prioritera dessa produkter framför vanligt stål. Vill du veta mer kring materialet stål så tipsar vi varmt om att besöka www.jernkontoret.se

Accoya – Svanenmärkt Trä

Hållbart –
både i framställningen för miljön och formstabilt för användaren.

 

100% återvinningsbart
och låg miljöpåverkan.

 

Giftfri och låga CO2-utsläpp.
En framtagningsprocess som forskare studerat i mer än 80 år.

Accoya

Accoya® trä är behandlat för att klara extrema förhållanden utan att svälla eller krympa. Trä förändras naturligt beroende på rådande klimat eftersom det innehåller ämnen som reagerar med vatten. Genom en metod som bygger om dessa ämnen förändras träets egenskaper och virket får en motståndskraft som överträffar det allra mesta. Metoden heter acetylering och ger en överlägsen prestanda som förändrat alla förutsättningar för att använda trä.

Accoya® trä är optimalt för krävande utomhusmiljöer där hållbarhet, underhåll och giftfritt material prioriteras högt.

Accoya är Cradle to Cradle GoldTM, FSC® certifierade och Svanen märkt, som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

gdpr-image
För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.
Läs mer